DWDD Boek van de Maand september 2018

Een nieuw seizoen een nieuw boek van de maand. De volgende boeken zijn geselecteerd voor Boek van de Maand september 2018:

  • Wanneer het water breekt – Chris de Stoop
  • Mijn jaar van rust en kalmte – Ottessa Moshfegh
  • De reiziger – Ulrich Alexander Boschwitz
  • Zomervacht – Jaap Robben

DWDD Boek van de Maand september 2018

Het boek “Zomervacht” van schrijver Jaap Robben is de winnaar van de titel Boek van de Maand september 2018.

De dertienjarige Brian woont bij zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan. Brians verstandelijk en fysiek beperkte broer Lucien brengt zijn dagen door in een instelling. Een renovatie tijdens de zomer maakt het noodzakelijk dat Lucien elders wordt opgevangen.

De vader, vooral gemotiveerd door de in het vooruitzicht gestelde vergoeding, haalt Lucien naar de caravan en maakt de jonge Brian verantwoordelijk voor de verzorging van zijn broer.

Maar hoe praat je met iemand die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je zelf nog zo veel moet ontdekken?

Bekijk op bol.com

 

Overig geselecteerde geselecteerde boeken :

 

Wanneer het water breekt – Chris de Stoop

Wanneer het water breekt is het verhaal van de diepe breuk die migratie is – voor de betrokkenen en voor de bevolking. Hoe komen migrant en maatschappij tot een nieuwe vorm van samenleven?

Een verhaal van deze tijd, op een persoonlijke manier verteld door Chris de Stoop, die de familie al jaren kent en met tientallen reisgenoten sprak.

Bekijk op bol.com

 

Mijn jaar van rust en kalmte – Ottessa Moshfegh

In dit verhaal over een jaar doorgebracht onder de invloed van een waanzinnige combinatie van drugs die de hoofdpersoon zouden moeten genezen van haar vervreemding van deze wereld, toont Moshfegh de lezer hoe redelijk en zelfs noodzakelijk precies die vervreemding kan zijn. Zowel fijnzinnig als zwartgallig grappig, genadeloos en barmhartig: dit boek toont ons een jonge, veelbelovende schrijfster op de toppen van haar kunnen.

Bekijk op bol.com

 

De reiziger – Ulrich Alexander Boschwitz

De reiziger is een aangrijpende roman over een joodse man, Otto Silbermann, die in 1938 weet te ontsnappen aan de pogroms van de nazi’s. Met een koffer vol geld komt hij op straat te staan, maar hij kan geen kant op. Al zijn familieleden en vrienden zijn al gearresteerd of verdwenen. Silbermann probeert onzichtbaar te blijven, neemt trein na trein, in het midden van de noodtoestand.

Bekijk op bol.com

Laat een reactie achter