DWDD Boek van de Maand september 2017

De volgende vier boeken zijn geselecteerd voor Boek van de Maand september 2017

  • Dag Poes! – Mies van Hout, Bette Westera, Koos Meinderts, Sjoerd Kuyper, Hans & Monique Hagen, Hans en Monique Hagen
  • Vergeet de Meisjes – Alma Mathijsen
  • Donker Woud – Nicole Krauss
  • De Acht Bergen- Paolo Cognetti

 

DWDD Boek van de Maand september 2017

Het boek “De Acht Bergen” van schrijver Paolo Cognetti is gekozen als Boek van de Maand september.

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is chemicus, en gefrustreerd door zijn baan. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg.

Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer er tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen.

De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens, en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

Bekijk op bol.com

 

Overig geselecteerde geselecteerde boeken :

 

Dag Poes! – Mies van Hout, Bette Westera, Koos Meinderts, Sjoerd Kuyper, Hans & Monique Hagen, Hans en Monique Hagen

Velen hebben er, net als wij, reikhalzend naar uitgezien: de nieuwe ‘Mies van Hout’. Mies tekende 20 weergaloze kattenportretten. Vijf topauteurs schreven er schitterende poezenpoëzie bij.

Bekijk op bol.com

 

Vergeet de Meisjes – Alma Mathijsen

Vergeet de meisjes laat een nieuw licht schijnen op vriendschap, die minstens zo intens en ingewikkeld is als een liefdesrelatie.
Alma Mathijsen verkent in deze roman de grenzen tussen toewijding en obsessie, tussen zelfopoffering en egoïsme.

Bekijk op bol.com

 

Donker Woud – Nicole Krauss

Jules Epstein, een vermogend New Yorker, besluit aan het einde van zijn leven een andere weg in te slaan en zijn rijkdom beetje bij beetje te doneren. Met de laatste restanten reist hij naar Israël om daar een blijvend monument voor zijn ouders op te richten.

Dan ontmoet hij Menachem Klausner, die hem aanziet voor een nazaat van Koning David en hem uitnodigt voor een reünie. Zijn Klausners motieven zuiver?

Bekijk op bol.com

Laat een reactie achter