DWDD Boek van de Maand september 2015

Het nieuwe DWDD seizoen is weer begonnen. En ook dit seizoen wordt er elke maand een nieuw “boek van de maand” geselecteerd.

Het DWDD boekenpanel heeft de volgende vier boeken genomineerd voor DWDD Boek van de Maand september 2015:

  • Ter voorbereiding op het volgende leven – Atticus Lish
  • Haperende hersenen – Iris Sommer
  • Jij zegt het – Connie Palmen
  • Dit is mijn hof – Chris de Stoop

DWDD Boek van de Maand september 2015

Het boek Dit is mijn hof van de schrijver Chris de Stoop is gekozen als DWDD Boek van de maand september 2015.

Het boek is een aangrijpend, persoonlijk relaas over het ellendige verdwijnen van de boeren.

De Hedwigepolder, de beroemdste polder van de lage landen, schrijlings op de Zeeuws-Vlaamse grens, moet en zal onder water worden gezet. Deze polder is symbool geworden voor het oude boerenland dat moet wijken voor nieuwe natuurgebieden. Dit raakt de bevolking diep in de ziel.

Koop bij bol.com

Overige genomineerde boeken – DWDD Boek van de Maand september 2015

Hieronder informatie over de overige genomineerde boeken voor DWDD Boek van de Maand september 2015.

 

Ter voorbereiding op het volgende leven – Atticus Lish

Ter voorbereiding op het volgende leven is een verpletterend debuut; zowel een j’accuse als een liefdesbrief aan New York City, een indringend portret van de onderkant van de stad, waar de Amerikaanse Droom voor immigranten en oorlogsveteranen onbereikbaar lijkt.

Het was de grootste literaire verrassing in de Verenigde Staten van het afgelopen jaar, een onverwachts succesverhaal van een kleine, onafhankelijke uitgeverij in New York die met dit boek een plek wist te veroveren op de ‘best of 2014’-lijsten van alle prominente kranten.

Koop bij bol.com

 

Haperende hersenen – Iris Sommer

In dit boek geeft Iris Sommer mensen met verschillende aandoeningen een gezicht en een stem. Aan de hand van hun ervaringen worden ontstaan, verschijnselen, diagnostiek en behandeling toegelicht.

Of het nu gaat om de ziekte van Parkinson, schizofrenie, bipolaire stoornis, alzheimer, multiple sclerose, dwangstoornis, de ziekte van Huntington, een ticstoornis of niet-aangeboren hersenaandoeningen: hersenaandoeningen hebben veel met elkaar gemeen.

Ze leiden tot klachten die tot op zekere hoogte vergelijkbaar zijn, net als de mogelijkheden tot preventie en behandeling.

Koop bij bol.com

 

Jij zegt het – Connie Palmen

Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In Jij zegt het geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem.

Ze laat hem terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk dat op 11 februari 1963 eindigt in de zelfmoord van zijn vrouw, en op zijn leven dat vanaf dat moment door deze dood wordt beheerst.

Koop bij bol.com

Laat een reactie achter