DWDD Boek van de Maand september 2012

De volgende boeken zijn geselecteerd voor de titel boek van de maand september 2012.

  • De zaak-Collini – Ferdinand von Schirach
  • Kinderen van het ruige – land Auke hulst
  • Telegraph avenue – Michael Chabon
  • Nederland Charlotte – Dematons

DWDD Boek van de Maand september 2012

Het boek “De zaak-Collini” van schrijver Ferdinand von Schirach is gekozen als DWDD Boek van de Maand september 2012.

Een jonge strafadvocaat krijgt zijn eerste grote zaak als verdediger in een moordzaak. Er dreigen echter complicaties als blijkt dat de vermoorde de grootvader van zijn beste vriend is.

De korte roman draait om het zoeken naar het motief van de weinig mededeelzame moordenaar. De advocaat ontdekt dat er sprake is van een late wraak die zijn oorsprong vindt in een gruweldaad uit de Tweede Wereldoorlog, die door een juridisch besluit onbestraft bleef.

Bekijk op bol.com

 

Overige Nominaties

Hieronder de overige genomineerde boeken van de maand september:

Kinderen van het ruige land – Auke hulst

Schrijver Auke Hulst brak definitief door met zijn vierde, sterk autobiografische roman Kinderen van het Ruige Land. Ergens op het noordelijke platteland in Groningen, in een gebied dat het Ruige Land wordt genoemd, groeit een viertal kinderen op.

Hun vader is overleden, hun moeder is een levenslustige vrouw die wegloopt voor verantwoordelijkheden. Kunnen de kinderen ontkomen aan de groeiende problemen, of is hun lot al bepaald?

Bekijk op bol.com

Telegraph avenue – Michael Chabon

Terwijl de zomer van 2004 op zijn einde loopt, proberen zakenpartners en beste vrienden Archy Stallings en Nat Jaffe hun platenzaak van de ondergang te redden. Brokeland Records op Telegraph Avenue, Californië, is het laatste bastion tegen alles wat naar vooruitgang riekt.

Wanneer vlakbij een megastore zijn deuren opent, dreigt Brokeland Records van de kaart te worden geveegd. Hierdoor komen de onderlinge verhoudingen op scherp te staan en moeten ze kiezen, hun jeugddromen blijven najagen of volwassen worden ?

Bekijk op bol.com

Nederland – Charlotte Dematons

Set van het prentenboek Nederland met bijbehorend boek Duizend dingen over Nederland. Duizend en één details schilderde Charlotte Dematons in haar onnavolgbare kunstwerk Nederland. In deze editie van dit succesvolle tekstloze prenten- en zoekplatenboek, dat is bekroond met het Zilveren Penseel, bekijken we Nederland van bovenaf.

We zien o.a. grote steden, de Waddeneilanden, Den Haag op Prinsjesdag, Molendag en de bollenvelden. Met een ragfijn penseel en in vogelperspectief heeft Dematons 28 prenten van Nederland gemaakt.

Bekijk op bol.com

Laat een reactie achter