DWDD Boek van de Maand oktober 2017

De volgende vier boeken zijn geselecteerd voor Boek van de Maand oktober 2017

  • Manhattan Beach – Jennifer Egan
  • Onder een hemel van sproeten – Alex Boogers
  • Nobel streven – Frits van Oostrom
  • Zuivering- Tom Lanoye

 

DWDD Boek van de Maand oktober 2017

Het boek “Manhattan Beach” van schrijver Jennifer Egan is gekozen als Boek van de Maand oktober.

Langverwachte nieuwe roman van Pulitzer Prize-winnares Jennifer Egan

New York 1940. Op de marinebasis in Brooklyn wemelt het tijdens de oorlog van de vrouwelijke arbeiders met banen die voorheen niet voor hen waren weggelegd. Onder hen bevindt zich de achttienjarige Anna Kerrigan, dochter van een ondergrondse koerier die zijn gezin onverwachts in de steek liet.

Na een zware duikopleiding waarbij ze veel moed en wilskracht toont, wordt Anna de eerste vrouwelijke marineduikster. Ze is vastbesloten het mysterie rond de verdwijning van haar vader op te lossen; ook al betekent dit dat zij zal moeten infiltreren in de maffiawereld van New York.

Bekijk op bol.com

 

Overig geselecteerde geselecteerde boeken :

 

Alex Boogers – Onder een hemel van sproeten

Ouderdom en jeugd, zwart en blank, volks en elitair: Alex Boogers schept een universum vol tegenstellingen. Onder een hemel van sproeten — een confronterende roman over afkomst, vriendschap en vergelding.

Bekijk op bol.com

 

Frits van Oostrom – Nobel streven

Rond 1372 kwam op het luisterrijke kasteel Santpoort Jan van Brederode ter wereld in de meest gezegende omstandigheden. Een kleine veertig jaar later sneuvelde hij roemloos, als ridderlijke huurling, in de fameuze Slag bij Azincourt.

Nobel streven reconstrueert, als een historische detective, de loop van dit bizarre leven tot in verbluffende details.

Bekijk op bol.com

 

Tom Lanoye – Zuivering

Gideon Rottier is een einzelgänger met een spraakgebrek en een uitzonderlijk beroep. Hij maakt huizen schoon na brand, overstroming of zelfmoord. Zijn nieuwe collega, een vluchteling genaamd Youssef, redt hem het leven.

In ruil belooft Gideon de zorg op zich te nemen voor Youssefs gezin, in een wereld die met de dag vijandiger en gewelddadiger lijkt te worden.

Bekijk op bol.com

Laat een reactie achter