DWDD Boek van de Maand november 2016

De volgende boeken zijn geselecteerd voor de titel boek van de maand november 2016.

  • Alleen op de wereld – Hector Malot
  • Gustav & Anton – Rose Tremain
  • Lenteloos voorjaar – Hanny Michaelis
  • Kerstdagen – Jeanette Winterson

DWDD Boek van de Maand november 2016

Het boek “Kerstdagen” van schrijver Jeanette Winterson is gekozen als DWDD Boek van de maand november 2016.

Magie is een hoofdingrediënt in het speelse, vindingrijke oeuvre van Jeanette Winterson, en nu laat ze haar fantasie de vrije loop in twaalf (plus één) betoverende (kerst)verhalen voor de donkere, koude avonden.

Bekijk op bol.com

 

Overige Nominaties

Hieronder de andere genomineerde boeken van de maand november:

Alleen op de wereld – Hector Malot

Alleen op de wereld’ is het klassieke verhaal van Hector Malot over vondeling Rémi op zijn reis door Frankrijk. Deze schitterende vernieuwde editie werd geïllustreerd door Gouden Penseel-winnares Charlotte Dematons.

Bekijk op bol.com

 

Gustav & Anton – Rose Tremain

Gustav Perle groeit op in een Zwitsers stadje, waar de Tweede Wereldoorlog ver weg lijkt. Zijn vader is dood, zijn moeder is een harde, ongelukkige vrouw, die haar best moet doen het hoofd boven water te houden en niet echt van haar gevoelige zoontje lijkt te kunnen houden. Alleen bij zijn Joodse klasgenootje Anton vindt hij wat warmte.

Bekijk op bol.com

 

Lenteloos voorjaar – Hanny Michaelis

Toen de dichteres Hanny Michaelis op 11 juni 2007 overleed, werd in haar nalatenschap een groot aantal schriften aangetroffen waarin ze gedurende enkele periodes van haar leven een dagboek had bijgehouden. In de eerste schriften deed ze verslag van haar ervaringen als gymnasiast, als dienstmeisje (omdat geen andere betrekking voor haar openstond) en als onderduikster.

In dit eerste deel van het dagboek, Lenteloos voorjaar, kan men haar volgen van haar zeventiende tot haar twintigste jaar.Wat leeftijd aangaat zat Hanny Michaelis in de oorlog tussen Anne Frank en Etty Hillesum in, wier dagboeken vroeger gepubliceerd werden

Bekijk op bol.com

Laat een reactie achter