DWDD Boek van de Maand november 2014

Het boekenpanel van De Wereld Draait Door heeft voor de maand november de volgende vier boeken geselecteerd voor de titel DWDD Boek van de Maand november 2014.

  • Ode aan de brief – Simon Garfield
  • Babbit –  Sinclair Lewis
  • Drie akkoorden en de waarheid – Rob van Scheers
  • Aan de rand van de wereld – Michael Pye

DWDD Boek van de Maand november 2014

Het boek “Aan de rand van de wereld” van de schrijver Michael Pye is gekozen als DWDD Boek van de Maand november 2014.

Nooit slaagde iemand erin het rijke middeleeuwse leven zo dichtbij te brengen als Michael Pye.

Hij beschrijft hoe volkeren rond de Noordzee de eerste grote stappen zetten richting ons hedendaagse monetaire systeem, een rechtvaardige justitie, de moderne wetenschap, een opener visie op liefde en seks.

Door overzees contact konden deze ideeën zich verspreiden en kreeg de Noord-Europese identiteit definitief vorm.

Bekijk op bol.com

 

Overige genomineerde boeken – DWDD Boek van de Maand november 2014

Hieronder meer informatie over de overige genomineerde boeken voor DWDD Boek van de Maand november 2014.

Ode aan de brief – Simon Garfield

In het boek Ode aan de brief  wordt beschreven hij hoe wij door de eeuwen heen met elkaar corresponderen en wat onze brieven zeggen over wie we zijn.

Simon Garfield reist in dit geestige en scherpzinnige boek door de wereld van de brief. Hoe meer buitengewone schrijvers en verhalen hij onderweg ontdekt, hoe meer hij vreest voor wat er verloren zal gaan als we deze unieke verworvenheid verleren.

Bekijk op bol.com

 

Babbit –  Sinclair Lewis

De sociale satire Babbitt (1922), waarvoor Sinclair Lewis als eerste Amerikaan in 1930 de Nobelprijs voor de Literatuur ontving, behandelt twee belangrijke thema’s.

Het stelt vragen over de voor- en nadelen van onze kapitalistische levenshouding en het gaat over conformisme: in welke mate ben je bereid om je aan te passen aan wat je omgeving van je verwacht?

In de aanloop naar de grote beurskracht van 1929 is de makelaar Babbitt aanvankelijk onbezorgd te dure huizen aan het verkopen aan mensen die die huizen eigenlijk niet kun betalen.

Babbitt is het model van de opkomende nieuwbouwwijkmens: zijn leven wordt beheerst door status, geld en de wens om een grotere auto en een mooiere vrouw dan zijn buurman te hebben. Totdat de twijfel toeslaat.

Bekijk op bol.com

 

Drie akkoorden en de waarheid – Rob van Scheers

In het boek  Drie akkoorden en de waarheid probeert cultuurreporter Rob van Scheers de cyclus van het leven (van geboorte tot aan de dood & beyond) te vangen in popliedjes.

Hij volgt de makers van die liedjes op de voet; van Chuck Berry, Johnny Cash en Bob Dylan via Frank Zappa, Rolling Stones en Talking Heads tot aan Rufus Wainwright, Stromae en alles daartussen.

Zijn muziekverhalen kenmerken zich door een grote kennis van zaken, een rijkdom aan details en een brede blik, en zijn geschreven in een soepele, trefzekere stijl. Drie akkoorden en de waarheid is een avontuurlijke en aanstekelijke ontdekkingstocht voor iedere muziekliefhebber.

Bekijk op bol.com

 

De uitzending van het Boek van de Maand november gemist ? Bekijk deze hier terug.

Laat een reactie achter