DWDD Boek van de Maand november 2013

De volgende boeken zijn geselecteerd voor de titel boek van de maand november 2013.

  • De cirkel – Dave Eggers
  • Triggerhappy – Bart Chabot
  • Een huis vol – Bill Bryson
  • Wanneer de mieren schreeuwen – Alex Boogers

DWDD Boek van de Maand november 2013

Het boek “De cirkel” van schrijver Dave Eggers is gekozen als DWDD Boek van de Maand november 2013.

Briljante visionaire roman, een soort update van Orwells ‘1984’, die zijn kracht niet alleen aan de boodschap ontleent, maar ook aan Eggers’ inventiviteit bij de futuristische, maar zeker niet onmogelijke technologische snufjes, zoals een draadloze camera zo klein als een lolly en een in een mens geïmplanteerde ‘tracking’-chip.

Binnen het huidige privacydebat een bijzonder actuele roman, maar ook daarbuiten voorbestemd een klassieker te worden.

Bekijk op bol.com

 

Overige Nominaties

Hieronder de overige genomineerde boeken van de maand november:

 

Triggerhappy – Bart Chabot

De eerste roman van dichter, prozaïst en televisiepersoonlijkheid Bart Chabot (1954). Hoofdpersoon is de chirurg Frank Versteeghe, die er vanaf zijn jeugd schimmige hobby’s op na houdt met poppen van zijn zusje en met een verzameling botjes. Het vertelheden gaat over de nadagen van zijn tweede huwelijk.

Zijn eerste vrouw en de tweede vallen gedeeltelijk samen. Tot op zekere hoogte lopen enkele vakantiedagen in Frankrijk uit zijn eerste en zijn tweede huwelijk parallel. Argwanend staan de echtelieden tegenover elkaar, en met reden. Intussen houdt Frank zich bezig met duistere praktijken, maar hij weet de schijn op te houden. Er is een man op de achtergrond die telkens zijn pad kruist; een bestelwagen in Frankrijk die hem obsedeert. Er is veel huwelijksongemak. De succesvolle chirurg begint steeds meer in zichzelf te praten.

Bekijk op bol.com

 

Een huis vol – Bill Bryson

Met hetzelfde enthousiasme en dezelfde nieuwsgierigheid als waarmee hij de geschiedenis van het leven op aarde beschreef, richt Bill Bryson zijn blik nu op de huiselijke wereld om zich heen. Waarom zijn we van alle specerijen op aarde zo gehecht aan zout en peper?
Waarom hebben vorken vier tanden en niet drie of vijf? En wat doet die rij zinloze knopen op de mouwen van een colbert?

Een huis vol doorgrondt de geschiedenis van deze en andere huiselijke vanzelfsprekendheden aan de hand van een reis door Brysons eigen huis.

Bekijk op bol.com

 

Wanneer de mieren schreeuwen – Alex Boogers

Wanneer de mieren schreeuwen herinnert ons aan hoe fragiel het leven is, en hoe gebeurtenissen op onvoorspelbare wijze kunnen samenvloeien. Alex Boogers baseerde deze indringende novelle op de tragische dood van de Rotterdamse jongen Sedar Soares.

Het gaat over zijn tien jaar geleden, in 2003, vermoorde neef Socrates (13), een begenadigd Rotterdams voetballertje, dat met zijn vrienden uit baldadigheid sneeuwballen naar een sportwagen gooide en vervolgens werd neergeschoten. De dader is nooit gepakt.

Bekijk op bol.com

Laat een reactie achter