DWDD Boek van de Maand november 2012

De volgende boeken zijn geselecteerd voor de titel boek van de maand november 2012.

  • De spiegelwereld van Willie Sutton – J.R. Moehringer
  • Oorlogsparadijs – Nico Dros
  • Het meat free monday kookboek – Stella McCartney
  • Naar het aards paradijs – Roelof van Gelder

DWDD Boek van de Maand november 2012

Het boek “De spiegelwereld van Willie Sutton” van schrijver J.R. Moehringer is gekozen als DWDD Boek van de Maand november 2012.

De jonge bankmedewerker Willie Sutton is hartstochtelijk verliefd op Bess. Maar als Amerika in de jaren twintig wordt getroffen door de Grote Depressie en Willie zijn baan kwijtraakt, ziet hij zijn kansen op een huwelijk slinken.

Aangemoedigd door zijn grote liefde kraakt Willie zijn eerste kluis en slaan de geliefden op de vlucht. Een heel nieuwe carrière in het bankwezen gloort aan de horizon en Willie Sutton groeit uit tot een legendarische bankrover.

Bekijk op bol.com

 

Overige Nominaties

Hieronder de overige genomineerde boeken van de maand november:

Oorlogsparadijs – Nico Dros

Midden in de Nieuw-Guineacrisis van 1962 krijgt Indië-veteraan en chirurg Adriaan Wiering een brief uit Texel van de tweelingzus van zijn omgekomen geliefde Mila. Daardoor gaan de verdrongen turbulente oorlogsjaren op dat eiland weer in zijn hoofd rondspoken. Wiering besluit terug te keren naar Texel.

Onder de valse naam Luc Walraven werkte hij als chirurg in een oorlogshel toen de Georgische soldaten in Duitse dienst in april 1945 een bloedige opstand ontketenden. Dros schetst het laatste oorlogsjaar op Texel zeer scherp en levendig, zonder te vervallen in een simpel goed-foutschema. Bewonderenswaardig zijn de scènes waarin Dros met vakmanschap operaties van de vele oorlogsslachtoffers beschrijft.

‘Een aanrader. Een aangename mix van een historisch gegeven, een subtiel liefdesverhaal en menselijke verhoudingen in oorlogsomstandigheden.‘ Literair Nederland

Bekijk op bol.com

 

Het meat free monday kookboek – Stella McCartney

Dit boek maakt het voor iedereen makkelijk om de stap naar één vegetarische dag per week te maken. Paul en zijn dochters hebben recepten verzameld voor alle 52 weken van het jaar – with a little help from their friends, want o.a. Jamie Oliver, Giorgio Locatelli, Bryan Adams, Gwyneth Paltrow, Jeff Koons, Joanna Lumley, Kevin Spacey, Sheryl Crow en vele anderen leverden hun favoriete recepten en tips.

Bekijk op bol.com

 

Naar het aards paradijs – Roelof van Gelder

De ontdekker van Paaseiland was geen zeeman, maar een gepromoveerd jurist op leeftijd en een vermogend man. Toch besloot hij een expeditie te ondernemen op zoek naar het Onbekende Zuidland, een groot en mythisch continent in de Stille Oceaan.

Van Gelder schetst een indringend beeld van een ongewoon en grillig leven tegen de achtergrond van de Radicale Verlichting en de toenmalige obsessie van Europese ondernemers, piraten en fantasten met de Stille Oceaan.

Bekijk op bol.com

Laat een reactie achter