DWDD Boek van de Maand mei 2013

De volgende boeken zijn geselecteerd voor de titel boek van de maand mei 2013.

  • Ventoux – Bert Wagendorp
  • Schemerspel – Arnaldur Indridason
  • Het huis in Kreis Pinneberg – Rhidian Brook
  • Isaak Babel Russische Bibliotheek – Verhalen

DWDD Boek van de Maand mei 2013

Het boek “Ventoux” van schrijver Bert Wagendorp is gekozen als DWDD Boek van de Maand mei 2013.

Prachtige roman met veel humor over vriendschap en liefde, rouwverwerking, fietsen, keuzes maken en het verloop van de tijd. De auteur (1956) is columnist bij de Volkskrant. Hij werd gevraagd een scenario te schrijven voor een film over vier mannen en de Mont Ventoux. Deze roman is hieruit ontstaan.

 

Overige Nominaties

Hieronder de overige genomineerde boeken van de maand mei:

Schemerspel – Arnaldur Indridason

De populaire IJslandse auteur gebruikt het legendarische wereldkampioenschap schaken uit 1972 tussen Spassky en Fischer als achtergrond voor deze thriller. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog zijn de toernooivoorbereidingen in volle gang, als in een bioscoop een scholier wordt doodgestoken.

Omdat de jongen een filmfreak was, die met zijn taperecorder alle filmgeluiden opnam, concludeert rechercheur Marion Briem dat hij vermoord is omdat hij per ongeluk een geheim gesprek tussen bioscoopgangers heeft opgenomen. Als blijkt dat een geheimzinnige Rus en Amerikaan zich onder de bezoekers bevonden, krijgt het politieonderzoek een politiek karakter.

Bekijk op bol.com

 

Het huis in Kreis Pinneberg – Rhidian Brook

Hamburg, 1946. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog proberen duizenden mensen te overleven te midden van het puin. De Britse kolonel Lewis Morgan is verantwoordelijk voor de wederopbouw van de stad en het opsporen van nazi’s onder de uitgeputte bevolking.

Hij wordt gestationeerd in een groot huis aan de rand van de stad, waar zijn vrouw Rachael en zijn enige overlevende zoon Edmund zich na jaren weer bij hem zullen voegen.

Bekijk op bol.com

 

Isaak Babel Russische Bibliotheek – Verhalen

De grote Russische schrijver (1894-1940) is in Nederland geïntroduceerd door vertaler Charles B. Timmer. Van zijn hand verscheen in 1979 het nagenoeg complete oeuvre van Babel in twee delen bij uitgeverij Meulenhoff. Aangezien Babel niet mocht ontbreken in de Russische Bibliotheek heeft Van Oorschot besloten een compleet nieuwe vertaling uit te brengen van al Babels proza.

De nieuwe uitgave is nog vollediger dan de vorige, aangezien er sinds 1979 nieuw werk van Babel, die werd doodgeschoten door de communisten en wiens hele archief werd geconfisqueerd, is ontdekt.

Bekijk op bol.com

Laat een reactie achter