DWDD Boek van de Maand maart 2019

De volgende boeken zijn geselecteerd voor Boek van de Maand maart 2019:

  • Klaar – F. Starik
  • Archief van verloren kinderen – Valeria Luiselli
  • Dave Eggers – The Parade
  • Otmars zonen – Peter Buwalda

DWDD Boek van de Maand maart 2019

Het boek “Otmars zonen” van schrijver Peter Buwalda is gekozen als Boek van de Maand.

Peter Buwalda verkent in Otmars zonen de grenzen van de epische wereld die hij al in Bonita Avenue schiep. In de nog te verschijnen delen van zijn roman fleuve, De jaknikker en Hysteria siberiana, geeft hij deze wereld verder vorm.

Bekijk op bol.com


Overig geselecteerde geselecteerde boeken :

Klaar – F. Starik

Moeder woont in het verpleeghuis. Ze vergeet wie ze is, waar ze is, wie haar zoon is. Dan krijgt zoon, die voor haar zorgt, een hartinfarct en wordt zelf patiƫnt.

Hij moet stoppen met roken, stoppen met drinken. Moeder en zoon, allebei overgeleverd aan de zorg van anderen. Alleen F. Starik kon dit boek schrijven, rauw, indringend, onvergetelijk.

Bekijk op bol.com

Archief van verloren kinderen – Valeria Luiselli

‘Archief van verloren kinderen’ is een avonturenroman, een felrealistisch sprookje en een aanklacht ineen; een must-read voor iedereen die ook maar iets meer van deze tijd probeert te begrijpen.

Bekijk op bol.com

De Parade – Dave Eggers

In een naamloos land wordt na een decennium oorlog een nieuwe weg aangelegd die de twee helften van het land met elkaar moet verbinden.

Twee buitenlandse werknemers zijn verantwoordelijk voor de voltooiing ervan. Terwijl de een avontuurlijk is, het nachtleven en de mensen wil ervaren, wil de ander het liefst zo snel en goed mogelijk de klus klaren.

Gaandeweg worden de beide mannen geconfronteerd met de absurditeit van hun werkzaamheden en de verregaande gevolgen die hun aanwezigheid in het land heeft.

Bekijk op bol.com

Laat een reactie achter