DWDD Boek van de Maand maart 2018

De volgende boeken zijn geselecteerd voor Boek van de Maand maart 2018:

  • Vrouw of Vos – David Garnett
  • De trooster – Esther Gerritsen
  • De gulheid van de zeemeermin – Denis Johnson
  • Na Mattias – Peter Zantingh

DWDD Boek van de Maand maart 2018

Het boek “Vrouw of Vos” van schrijver David Garnett is de winnaar van de titel Boek van de Maand maart 2018.

De pasgetrouwde Richard en Silvia Tebrick maken een wandeling rond hun landgoed. Hij wil de jacht zien. Zijn vrouw heeft niet zoveel met jagen, maar volgt haar geliefde echtgenoot.

Wanneer de jachthonden voorbij zijn en Richard omkijkt naar zijn vrouw, ziet hij haar niet meer: waar Silvia stond, staat nu een kleine, felrode vos die hem geschrokken aankijkt.

Wat kan Richard anders doen dan zijn vrouw mee naar huis dragen, verstopt in zijn mantel zodat niemand haar gruwelijke transformatie ziet?

Bekijk op bol.com

 

Overig geselecteerde geselecteerde boeken :

 

De trooster – Esther Gerritsen

Geheel tegen de regels van het klooster in wordt een nieuwe gast opgevangen door Jacob, de conciërge. Aanvankelijk stelt Jacob, zich bewust van de hiërarchie binnen de orde, zich terughoudend op.

Maar gaandeweg groeit er een verstandhouding tussen de gelovige conciërge en de gast die een misdaad op zijn geweten heeft.

Jacob verliest zich in de aandacht die hij krijgt en is bereid ver te gaan om de vriendschap te behouden.

Bekijk op bol.com

 

De gulheid van de zeemeermin – Denis Johnson

Vijfentwintig jaar geleden verscheen van Denis Johnson Jezus’ zoon, dat door de pers met enige regelmaat wordt genoemd als de belangrijkste en invloedrijkste verhalenbundel van een hele generatie.

Vlak voor zijn dood in mei 2017 rondde Johnson de verhalen in De gulheid van de zeemeermin af. Na het schrijven van vele romans, betekende dit de terugkeer naar de vorm die hem een van de belangrijkste schrijvers van Amerika maakte.

Hoewel de thematiek nieuw is – hij schrijft over vergankelijkheid en de onverwachte manieren waarop levens van koers kunnen veranderen – is de stijl nog altijd onmiskenbaar de zijne. Deze krachtige verhalen behoren zonder twijfel tot zijn allerbeste werk.

Bekijk op bol.com

 

 Na Mattias – Peter Zantingh

Welk verhaal word je als je er niet meer bent? Mattias liep de deur uit en kwam niet meer terug. En zij bleven achter. Acht mensen wier verhalen elkaar kruisen. Sommigen hadden hem lief, anderen kenden hem niet eens, maar allemaal worden ze gestuurd door de wendingen van een wereld in verwarring.

Langzaam wordt duidelijk wie Mattias was en welk noodlot hem trof. En met welke spoken zijn achterblijvers worstelen. Na Mattias is een voetafdruk van een vroege dood. Aangrijpend, maar ook onverwachts hoopvol.

Bekijk op bol.com 

Laat een reactie achter