DWDD Boek van de Maand maart 2016

Het DWDD boekenpanel heeft de volgende vier boeken genomineerd voor DWDD Boek van de Maand februari 2016:

  • De zijderoutes – Peter Frankopan
  • De Stilte van Thé – Marie de Meister
  • Keverjongen – M.G. Leonard
  • De val van mijn moeder – Ernst Timmer

DWDD Boek van de Maand Maart 2016

Winnaar is het boek “De val van mijn moeder” van schrijver Ernst Timmer.

Joost Beekman, het alter ego van de schrijver, beschrijft hoe zijn moeder na een val haar arm breekt en een ongeplande reis door zorgland maakt. Als in een roadmovie trekt een bonte stoet van dokters en zorgfunctionarissen, verpleegkundigen en verzorgsters, helpenden en maatschappelijk werksters voorbij. De verteller neemt de gelegenheid te baat om terug te blikken op het leven van zijn moeder, een vrouw die haar leven lang heeft geprobeerd om mensen te helpen, maar die nu zelf afhankelijk is geworden van hulp.

Koop bij bol.com

 

Overige nominaties.

De zijderoutes – Peter Frankopan

De zijderoutes is een schitterende verkenning van de elementen die de stuwende kracht waren achter de opkomst en de ondergang van wereldrijken, die de stroom van ideeën en goederen bepaalden en nu een nieuw tijdperk inluiden in de internationale politiek.

Koop bij bol.com

 

De Stilte van Thé – Marie de Meister

De stilte van Thé van Marie de Meister is een prachtig gedocumenteerde roman over een afstandskind uit de jaren vijftig,

Koop bij bol.com

 

Keverjongen – M.G. Leonard

Keverjongen is het eerste deel van een spannende serie vol humor, echte vriendschap en superslimme insecten. Voor de fans van Roald Dahl en heel veel andere lezers.

Koop bij bol.com

Laat een reactie achter