DWDD Boek van de Maand maart 2013

De volgende boeken zijn geselecteerd voor de titel boek van de maand maart 2013.

  • Vader / 1 – Karl Ove Knausgard
  • De Onvoltooide – Yasmine Allas
  • Een overwinning op de zwaartekracht – Joe Jackson
  • De erfgenaam – Charles den Tex

DWDD Boek van de Maand maart 2013

Het boek “Vader / 1” van schrijver Karl Ove Knausgard is gekozen als DWDD Boek van de Maand maart 2013.

Van deze Noorse auteur (1968) verscheen eerder ‘Engelen vallen langzaam’. De nieuwe roman vormt het eerste deel (van zes) van het succesvolle autobiografische project ‘Mijn strijd’. Knausgard beschrijft als zijn eigen hoofdpersoon vanuit de positie van een (veelal als falend ervaren) vader- en schrijverschap zijn leven als kind en jongere.

De onvoorspelbare vader, een vaak afwezige moeder en een oudere broer als groot voorbeeld, bepalen Karl Ove’s zoektocht naar erkenning.

Bekijk op bol.com

 

Overige Nominaties

Hieronder de overige genomineerde boeken van de maand maart:

De Onvoltooide – Yasmine Allas

Victor vertelt in één nacht het verhaal van zijn relatie met Hanna, die na zes jaar tot een einde is gekomen. Zij ligt zwijgend op het bed waarin zij die nacht nog de liefde hebben bedreven, Victor zoekt in zijn radeloosheid de oorzaak van hun onvermogen tot geluk.

Bekijk op bol.com

 

Een overwinning op de zwaartekracht Joe Jackson

De Engelse zanger, pianist en songschrijver Joe Jackson is één van de grootste en veelzijdigste talenten uit de Britse popmuziek. Maar omdat `het leven van een popster eigenlijk geen boek waard is laat de eigenzinnige Jackson zijn onderhoudende en humoristische muzikale autobiografie eindigen als een platenmaatschappij hem zijn eerste platencontract aanbiedt.

En dat maakt Een overwinning op de zwaartekracht zo lezenswaardig: niet het succesvolle gedeelte van zijn leven wordt verteld, maar juist het ontroerende verhaal van de Engelse arbeidersjongen uit de jaren zeventig voor wie de technische school meer voor de hand lag dan het conservatorium.

Bekijk op bol.com

 

De erfgenaam – Charles den Tex

Breder Weltmann is erfgenaam van een groot vermogen dat zijn familie heeft opgebouwd toen kolenmijnen winstgevende ondernemingen waren. Zijn familie bezat de eerste en laatste mijn in Zuid-Limburg. Nu woont hij in het grote huis op het grote landgoed totdat op een dag zijn huis in brand staat en wordt verwoest.

Hij heeft geen idee wie de brandstichter is. Dat wordt ook niet duidelijk als hij, op bezoek bij zijn neef, zwaar wordt mishandeld. Langzaam aan blijkt een en ander met het verleden te maken te hebben en Breder gaat op onderzoek in oude mijnarchieven en op reeds lang afgesloten plaatsen.

Bekijk op bol.com

Laat een reactie achter