DWDD Boek van de Maand januari 2018

Een nieuw jaar en een nieuw boek van de maand. De volgende vier boeken zijn geselecteerd voor Boek van de Maand januari 2018:

  • Klok zonder wijzers – Carson MacCullers
  • De moord op Commendatore – Haruki Murakami
  • Jacob van Lennep – Marita Mathijsen
  • Laat me niet vallen – Willy Vlautin

 

DWDD Boek van de Maand januari 2018

Het boek “Laat me niet vallen” van schrijver Willy Vlautin is gekozen als Boek van de Maand januari.

We volgen Horace op een avontuurlijke reis door de ruige bergen van Nevada tot in de brute wereld van het Mexicaanse bokscircuit. Daar doet zijn naïviteit hem in moeilijkheden belanden – hij trekt louche figuren aan die gretig misbruik maken van zijn verlangens.

Gaandeweg moet Horace leren zijn gevechten met moed en kracht te doorstaan – en niet alleen in de boksring.

Bekijk op bol.com

 

Overig geselecteerde geselecteerde boeken :

 

Klok zonder wijzers – Carson MacCullers

Het is 1953. In een stadje in Georgia, in het zuiden van de Verenigde Staten, volgen we vier mannen. De negenendertigjarige J.T. Malone, drogist en apotheker, hoort dat hij ongeneeslijk ziek is en probeert in het reine te komen met zijn geweten vanwege zijn “verspilde leven’.

Fox Clane, een oude rechter, verzet zich tegen integratie van de zwarte bevolking en verlangt naar de oude waarden van het Zuiden. Zijn dwarse, idealistische kleinzoon Jester koestert heimelijk gevoelens voor Sherman, een zwarte weesjongen met blauwe ogen.

Sherman, die te vondeling is gelegd in de kerk, worstelt met zijn identiteit. Gaandeweg blijkt dat hun levens onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Bekijk op bol.com

 

De moord op Commendatore – Haruki Murakami

Een jonge schilder, die, zoals vaak bij Murakami, niet bij naam wordt genoemd, wordt door zijn vrouw gedumpt. Hij huurt een eenzaam huis in de bergen, dat toebehoorde aan de bekende schilder Amada.

Op de zolder ontdekt hij een schilderij van Amada dat de moord op de Commendatore voorstelt. In het begin van Mozarts opera Don Giovanni’ doodt Don Giovanni de Commendatore die de eer van dochter kwam verdedigen.

Wat is de code die in het schilderij verborgen ligt? Wat betekent het vreemde belgeklingel in de tuin?

Bekijk op bol.com

 

Jacob van Lennep – Marita Mathijsen

Jacob van Lennep is een getalenteerde, enorm productieve schrijver die de moed had zijn eigen weg te volgen in een door conventies bepaalde tijd.

Marita Mathijsen schreef met Een bezielde schavuit een fascinerend levensverhaal, dat tegelijk een biografie is van een tijdperk. Ze doorzocht duizenden brieven en documenten en sprak met vele afstammelingen, waar ze oude familieverhalen achterhaalde en tal van onbekende foto’s en tekeningen, die in dit rijk geïllustreerde boek zijn opgenomen.

Met haar elegante stijl, humor, inlevingsvermogen en eruditie weet Mathijsen de complexe negentiende eeuw in dit boek voor iedereen toegankelijk te maken. Want Jacob van Lennep ís die fenomenale eeuw, met al zijn tegenstrijdigheden.

Bekijk op bol.com

Laat een reactie achter