DWDD Boek van de Maand januari 2017

De volgende boeken zijn geselecteerd voor de titel boek van de maand januari 2017.

  • Boek der spiegels – E.O. Chirovici
  • De ondergrondse spoorweg – Colson Whitehead
  • Wat helpt is een wonder – Anne Vegter
  • De zoon van de verhalenverteller – Pierre Jarawan

DWDD Boek van de Maand januari 2017

Het boek “De zoon van de verhalenverteller” van schrijver Pierre Jarawan is gekozen als DWDD Boek van de maand januari 2017.

Samir verruilt het veilige Duitsland voor het wankele Beiroet om verleden en heden eindelijk te kunnen verbinden: wat is er gebeurd met zijn vader, die het gezin zo plotseling in de steek heeft gelaten? Het enige aanknopingspunt is een oude foto en de verhaaltjes-voor-het-slapengaan die zijn vader hem vroeger vertelde.

Een spannende familiegeschiedenis, een schijnwerper op de historische en actuele politieke situatie, een getuigenis van de verscheurdheid van migranten tussen hun oude en nieuwe vaderland.

Bekijk op bol.com

Overig geselecteerde geselecteerde boeken :


Boek der spiegels – E.O. Chirovici

Op een nacht in 1987 werd de vooraanstaande hoogleraar Joseph Wieder op brute wijze vermoord. De zaak werd nooit opgelost.

New York, 25 jaar later. Literair agent Peter Katz ontvangt enkele hoofdstukken uit een manuscript met de titel Boek der spiegels. Het zijn de memoires van Richard Flynn over diens tijd op Princeton University. Hierin beschrijft hij zijn opmerkelijke verstandhouding met Wieder.

Katz is vastbesloten tot op de bodem uit te zoeken wat er in de nacht van de moord is voorgevallen. Hij is ervan overtuigd dat het antwoord zal staan in het ontbrekende deel van Flynns memoires. Richard Flynn is echter ongeneeslijk ziek, en de rest van het manuscript blijkt onvindbaar. Katz raakt geobsedeerd door de zaak. Maar hoe dieper hij in de materie duikt, hoe verder hij verwijderd lijkt van de oplossing.

Bekijk op bol.com

 

De ondergrondse spoorweg – Colson Whitehead

Cora is slavin op een katoenplantage in Georgia. Haar helse leven staat op het punt om nog erger te worden: de wrede eigenaar heeft zijn oog op haar laten vallen. Ze besluit om te vluchten, en met hulp van de Ondergrondse Spoorweg begint ze een lange, huiveringwekkende reis door de zuidelijke staten van Amerika richting het vrije Noorden, met de slavenpatrouille op haar hielen.

Tot zover een verhaal zoals 12 jaar slaaf. Maar in het universum van Colson Whitehead is de ‘ondergrondse spoorweg’ letterlijk een tunnelstelsel dwars door Amerika heen, en leest Cora’s reis als een macabere Alice in Wonderland. In alle zuidelijke staten die ze aandoet wordt Cora geconfronteerd met nóg groteskere
vormen van racisme en terreur.

Bekijk op bol.com

 

Wat helpt is een wonder – Anne Vegter

De kroning van Willem-Alexander, Dodenherdenking, de MH17, de vluchtelingencrisis, Gerrit Kouwenaar en Sinterklaas, Gronings gas en aanslagen in Parijs – alles wat de afgelopen jaren belangrijk was kreeg een echo in de gedichten die Anne Vegter er als Dichter des Vaderlands over schreef. Dat deed ze met een eigenzinnige, karaktervolle pen, en tegelijk zo dat het iedereen kon raken, ook wie niet gewend was gedichten te lezen.
Wat helpt is een wonder verschijnt bij het einde van Anne Vegters ambtsperiode en bevat alle gedichten die ze schreef als Dichter des Vaderlands.

Bekijk op bol.com

Laat een reactie achter