DWDD Boek van de Maand januari 2016

Een nieuw jaar dus ook weer een nieuw boek van de maand.

Het DWDD boekenpanel heeft de volgende vier boeken genomineerd voor DWDD Boek van de Maand januari 2016:

  • Little Dribbling – Bill Bryson
  • Dijk – H.M. van den Brink
  • De zwarte brug – Erik Vlaminck
  • Hoe ik talent voor het leven kreeg – Rodaan Al Galidi

 

DWDD Boek van de Maand Januari 2016

De titel is voor het boek “Hoe ik talent voor het leven kreeg” van schrijver Rodaan Al Galidi.

Het boek “Hoe ik talent voor het leven kreeg’ is een roman over mensen die onderworpen zijn aan wetten en regels”. Rodaan Al Galidi (Irak) putte voor deze roman uit zijn eigen ervaringen als asielzoeker.

Hij woont sinds 1998 in Nederland en ontving in 2011 de Literatuurprijs van de Europese Unie voor zijn roman ‘De autist en de postduif’. Kort daarna zakte hij voor zijn inburgeringstoets.

Koop bij bol.com

 

Overige nominaties.

Little Dribbling – Bill Bryson

Twintig jaar na zijn eerste kennismaking met Groot-Brittannië, die hij uitgebreid heeft beschreven in Een klein eiland – een van de meest geliefde reisboeken van de afgelopen decennia – besluit hij tot een gloednieuwe reis om ‘zijn’ land te herontdekken.

Wederom leidt dat tot hilarische anekdotes waarmee hij de typische kijk van de Engelsen op hun eiland schitterend tot uitdrukking weet te brengen.

Koop bij bol.com

 

Dijk – H.M. van den Brink

Dijk is een verhaal over onvergelijkbare grootheden. Over de macht van de markt en de trilling van atomen. Over zeelucht en de ondergang van slagers, kaasboeren en kruideniers.

Over de standaard kilo van platina en iridium die voor de eeuwigheid bewaard wordt in een kluis nabij Parijs. En over herinneringen die net zo vaak van vorm veranderen als de wolken boven een Noord-Hollandse polder.

Koop bij bol.com

 

De zwarte brug – Erik Vlaminck

In dit boek vechten wanhoop, onbehouwen vriendschap, sarcastische humor en verdrongen weemoed om voorrang. De Zwarte Brug is de schets van het leven van een onopvallend maar potentieel gevaarlijk man.

Koop bij bol.com

Laat een reactie achter