DWDD Boek van de Maand januari 2015

Ook in het nieuwe jaar zal elke maand een nieuw “boek van de maand” worden gekozen. Het DWDD boekenpanel heeft de volgende vier boeken geselecteerd voor DWDD Boek van de Maand januari 2015:

  • Hallo, muur – Erik Jan Harmens
  • Wij – David Nicholls
  • The Churchill Factor – Boris Johnson
  • Het boek van wonderlijke nieuwe dingen – Michel Faber

DWDD Boek van de Maand januari 2015

Het boek “Hallo, muur” van de schrijver Erik Jan Harmens is gekozen als DWDD Boek van de Maand januari 2015.

In het boek “Hallo, muur” praat een man letterlijk tegen een muur. Hij praat over de jaren die achter hem liggen, waarin hij een burn-out kreeg, een echtscheiding doormaakte, een vader en een aantal beste vrienden zag overlijden én een geloofwaardig antwoord moest vinden op een alcoholverslaving.

De muur zegt niets terug, maar biedt de man wel nieuw perspectief.

Hallo muur is Erik Jan Harmens’ meest autobiografische roman ooit. Het is een eerlijk, ontroerend en zeker ook grappig verslag over dwalen, falen en blijven ademhalen, en een hart onder de riem voor mensen die een nieuw leven proberen op te bouwen nadat ze de bodem hebben bereikt.

Bekijk op bol.com

 

Overige genomineerde boeken – DWDD Boek van de Maand januari 2015

Hieronder informatie over de overige genomineerde boeken voor DWDD Boek van de Maand januari 2015.

Wij – David Nicholls

Het boek is een liefdesverhaal gecombineerd met een onvergetelijke road trip in één, met alle hilarische situaties en uitdagingen van een grote reis.

Douglas Petersen wordt midden in de nacht door zijn vrouw Connie gewekt met het bericht dat ze wil scheiden. Hun zoon Albie gaat na de zomer het huis uit om te studeren en zij vindt, nu hun ouderlijke taak erop zit, dat het de hoogste tijd is om te scheiden.

Douglas houdt van zijn vrouw en het vooruitzicht van een leven alleen jaagt hem angst aan. Maar hij heeft nog een kans. Er staat nog een familievakantie gepland, een Europese rondreis langs steden als Parijs, Barcelona en Amsterdam. Hij besluit dat dit de trip van hun leven moet worden: de vakantie die hen weer nader tot elkaar zal brengen, waarin hij het respect van zijn zoon en de liefde van zijn vrouw terugwint. De hotels zijn geboekt, de tickets gekocht, de route uitgestippeld. Wat kan er nu in hemelsnaam nog misgaan?

Bekijk op bol.com

 

The Churchill Factor – Boris Johnson


Vijftig jaar na de dood van Winston Churchill onderzoekt Boris Johnson de ‘Churchillfactor’. Wat maakte Churchill zo uniek en briljant?

Johnson ontrafelt de mythes en de misvattingen, van het meer dan levensgrote beeld dat we van Churchill hebben. Hij beschrijft hem met gedrevenheid en een scherp gevoel voor humor: een man vol tegenstellingen, met een aanstekelijke bravoure, een adembenemende welbespraaktheid, groots strategisch inzicht en een intense menselijkheid.

Bekijk op bol.com

 

Het boek van wonderlijke nieuwe dingen

Een man neemt afscheid van zijn vrouw. Hij gaat als zendeling op een reis die niet zonder risico is. Met dit vertrekpunt opent Het boek van wonderlijke nieuwe dingen, de langverwachte nieuwe roman van Michel Faber (1960), auteur van de bestseller Lelieblank, scharlakenrood.

Vanaf het moment dat Peter Leigh zijn vrouw Bea achterlaat, begint een zoektocht die hem zwaar op de proef stelt. Ergens ver weg, in een ondoorgrondelijk universum, komt hij wonderlijke zaken tegen… en zichzelf. Het boek van wonderlijke nieuwe dingen is, zoals we van deze auteur gewend zijn, een virtuoze, grensverleggende roman over avontuur, geloof en liefde: datgene wat mensen verbindt, zelfs als ze lichtjaren van elkaar zijn gescheiden.

Bekijk op bol.com

 

De uitzending van het Boek van de Maand januari gemist ? Bekijk deze hier terug.

Laat een reactie achter