DWDD Boek van de Maand januari 2014

Voor de maand januari heeft het DWDD boekenpanel de volgende boeken geselecteerd voor de titel Boek van de Maand.

  • De waarheid over de zaak – Harry Quebert
  • Duel met paard – Pauline Genee
  • De woongroep – Franca Treur
  • Waarom ik soms op en neer spring – Naoki Higashida

 

DWDD Boek van de Maand januari 2014

Voor de maand januari is gekozen voor het boek De waarheid over de zaak van schrijver Harry Quebert als DWDD Boek van de Maand.

In De waarheid over de zaak Harry Quebert verbindt Joël Dicker op indrukwekkende wijze een intrigerende moordzaak met een gevoelig geschreven verhaal over schrijverschap, onzekerheid, ambitie, vriendschap en liefde.
Bekijk op bol.com

 

Overige genomineerde boeken – DWDD Boek van de Maand januari 2014

Hieronder meer informatie over de andere genomineerde boeken.

Duel met paard – Pauline Genee

Berlijn, 1904. De hoofdstad is in de ban van het wonderpaard Hans, dat rekenen kan. Geleerden staan voor een raadsel: is het bedrog, of kan het dier werkelijk worteltrekken?

De oude Von Osten, die wekelijks op zijn binnenplaats met hem optreedt, blijft aldoor hopen op officiële erkenning. De verschijning van Emilio Rendich, een flamboyante schilder die over de juiste contacten beschikt, is een buitenkans.

Maar als die zich aan de vooravond van de langverwachte onderzoekscommissie laat afleiden door een verboden liefde, slaat ook bij hem de twijfel over Hans’ rekenkunst toe. De ondergang van man en paard lijkt nu onafwendbaar.

Bekijk op bol.com

 

De woongroep – Franca Treur

Erik denkt zijn vriendin wel een voller leven te kunnen bieden: hij wil samenwonen en kinderen. Maar Elenoor solliciteert in plaats daarvan naar een plek in een idealistische woongroep, gevestigd in een voormalig weeshuis in Amsterdam-Oost.

Want hoe kun je je beter thuis voelen op de wereld, dan door haar te willen verbeteren? In Dorsvloer vol confetti beschreef Franca Treur hoe een jong meisje in een orthodoxe boerengemeenschap de kracht van woorden ontdekt.

In De woongroep richt zij zich op een andere groep: jonge, hoogopgeleide stadsbewoners. Egos en zwervers, helden en heiligen, uitvreters en mannenverslindsters – allemaal zijn ze op eigen wijze op zoek naar iets wat groter is dan zijzelf.

Bekijk op bol.com

 

Waarom ik soms op en neer spring – Naoki Higashida

Het is vrij moeilijk om het gedrag en de belevingswereld van een autist te begrijpen. In Waarom ik soms op en neer spring geeft Naoki Higashida antwoord op de vragen die iedereen zich altijd bij autisme stelt.

Naoki was dertien toen hij dit boek schreef. Dat is op zich al bijzonder maar als je weet dat hij autistisch is, is het nog opmerkelijker. Het is een verhelderend en inspirerend boek voor iedereen die in het begrijpen van een ander is geïnteresseerd, ouders, familie, verzorgers en leerkrachten van autistische kinderen.

Bekijk op bol.com

 

De uitzending van het Boek van de Maand januari gemist ? Bekijk deze hier terug.

Laat een reactie achter