DWDD Boek van de Maand februari 2019

De volgende boeken zijn geselecteerd voor Boek van de Maand februari 2019:

  • Woorden schieten te kort – Nicci Gerrard
  • De muur – John Lanchester
  • Het grote Rembrandt voorleesboek – Joke van Leeuwen
  • Moord op de moestuin – Nicolien Mizee

DWDD Boek van de Maand februari 2019

Het boek “Moord op de moestuin” van schrijfster Nicolien Mizee is gekozen als Boek van de Maand.

Thijs en Judith zijn amper getrouwd wanneer Thijs een hartaanval krijgt. Op de dag dat hij thuiskomt uit het ziekenhuis slaan de buren aan het verbouwen. Schoonzus Cora en zwager Ab besluiten dat een pan soep niet afdoende is: er dient stevig uitgerust te worden.

Daartoe wordt een boswachterswoning gehuurd op een landgoed, voor de hele zomer maar liefst, met zijn vieren. Echter: nergens op aarde is het écht rustig, en eenmaal op het landgoed aangekomen blijkt daar een verbeten strijd gaande, ogenschijnlijk over een boom. Een strijd die op bloedstollende en evenzeer dolkomische wijze uit de hand loopt.

Bekijk op bol.com

 

Overig geselecteerde geselecteerde boeken :


Woorden schieten te kort – Nicci Gerrard

In dit persoonlijke boek onderzoekt Nicci Gerrard alle aspecten van dementie. Wat is het? Hoe gaat de maatschappij ermee om en wat zegt de wetenschap erover? Hoe ziet het eruit voor een buitenstaander en hoe is het om deze ziekte zelf te hebben?

Ze kijkt onder anderen naar kunst, literatuur en filosofie. Want wat betekent het om mens te zijn, om een identiteit te hebben, om een zelf te hebben en dat vervolgens kwijt te raken?

Bekijk op bol.com

 

De muur – John Lanchester

De muur is een angstaanjagende en zeer realistische roman over migratie en klimaatverandering, overleven in barre tijden, de kloof tussen jong en oud, maar ook over het menselijke vermogen tot empathie en liefde tijdens fundamentele onzekerheid.

De muur beschrijft een wereld die onmiskenbaar de onze is, zij het onherstelbaar beschadigd.

Bekijk op bol.com

 

Het grote Rembrandt voorleesboek – Joke van Leeuwen

Voor het Rembrandtjaar 2019 schreven zeven geweldige kinderboekenschrijvers 24 verhalen bij de mooiste meesterwerken van
onze grootste kunstenaars aller tijden.

Bekijk op bol.com

 

 

Laat een reactie achter