DWDD Boek van de Maand februari 2018

De volgende vier boeken zijn geselecteerd voor Boek van de Maand februari 2018:

  • De avond is ongemak – Marieke Lucas Rijneveld
  • De ommegang – Jan van Aken
  • Kindsoldaat – Oscar van den Boogaard
  • Zomerlicht, en dan komt de nacht – Jón Kalman Stefánsson

DWDD Boek van de Maand februari 2018

Het boek “De avond is ongemak” van schrijfster Marieke Lucas Rijneveld is gekozen als Boek van de Maand februari.

De avond is ongemak is het schrijnende verhaal van een religieus boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind.

Matthies komt op een dag niet meer terug van het schaatsen en laat zijn zusje Jas in totale verwarring achter. Door de ogen van de tienjarige Jas zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies.

Bekijk op bol.com

 

Overig geselecteerde geselecteerde boeken :

De ommegang – Jan van Aken

In het vroege voorjaar van 1415 heeft de geheugenkunstenaar en magister Isidorus van Scarborough een ontmoeting die zijn leven totaal verandert. Isidorus’ zoektocht naar kennis, die hem al tot aan de rand van de wereld had gebracht, is daarmee voltooid.

Hij besluit met zijn verworven inzichten naar het Duitse stadje Konstanz te reizen, waar op dat moment de groten der aarde bijeenkomen om Europa van de ondergang te redden. Maar zullen ze luisteren naar de ideeën van Isidorus?

Bekijk op bol.com

 

Kindsoldaat – Oscar van den Boogaard

De ontrafeling van een familiegeschiedenis

Kindsoldaat is een epos over twee voorname Nederlandse families op de grens met Duitsland. Tegen de achtergrond van oorlogen en grote maatschappelijke veranderingen houden zij vast aan de oude wereldorde. Familiekasteel Metternich heeft een Limburgse en een Pruisische poort.

Eind 19de eeuw wordt daar de tweeling Nol en Max geboren, die hun jeugd doorbrengen met het buurmeisje Nora. Wanneer aan het begin van de Eerste Wereldoorlog de achttienjarige broers het kasteel ieder door een andere poort verlaten, komen ze aan weerszijden van de geschiedenis terecht.

Bekijk op bol.com

 

Zomerlicht, en dan komt de nacht – Jón Kalman Stefánsson

In ‘Zomerlicht, en dan komt de nacht’ schrijft Jon Kalman Stefánsson over een klein IJslands dorp, waar de bewoners dolen in het labyrint van de menselijke ziel.

Iedereen strijdt op zijn manier tegen de lethargie, een gevaar dat in de kleine gemeenschap op de loer ligt. Stefánsson schrijft met mededogen over het dorp, waarin de komst van een restaurant met veel wantrouwen wordt bezien en een affaire de gemoederen lang bezighoudt.

Bekijk op bol.com

Laat een reactie achter