DWDD Boek van de Maand februari 2017

De volgende boeken zijn geselecteerd voor de titel boek van de maand februari 2017:

  • Peachez – Ilja Leonard Pfeijffer
  • Zijde – Alessandro Baricco
  • Herinneringen in aluminiumfolie – Jamal Ouariachi
  • Homo Deus – Yuval Noah Harari

DWDD Boek van de Maand februari 2017

Het boek “Homo Deus” van schrijver Yuval Noah Harari is gekozen als DWDD Boek van de maand februari 2017.

Op onnavolgbare wijze beschrijft Yuval Noah Harari in zijn bestseller Sapiens 70.000 jaar menselijke evolutie, maar met Homo Deus richt hij zich op de toekomst. Met zijn kenmerkende vermenging van wetenschap, geschiedenis en filosofie onderzoekt Harari de dromen en nachtmerries van de eenentwintigste eeuw – van onsterfelijkheid tot kunstmatig leven.

Bekijk op bol.com

Overig geselecteerde geselecteerde boeken :

 

Peachez – Ilja Leonard Pfeijffer

Peachez, een romance behandelt het moderne fenomeen van catfishing en zo ook het eeuwige thema van de zoektocht naar geluk in de liefde, maar het is ook een filosofische roman die leest als een thriller.

Bekijk op bol.com

 

Zijde – Alessandro Baricco

Zijde is voor Baricco geen roman, maar een verhaal. Een verhaal dat begint met een man die een wereldreis maakt en bij een stil meer terechtkomt. Die man heet Joncour, maar hoe het meer heet, dat weet niemand. Baricco voegt er nog aan toe dat men zou kunnen zeggen dat het een liefdesverhaal is.

Maar mocht het alleen dat geweest zijn, dan was het niet de moeite om het te vertellen. Zijde illustreren, dat is een gezicht plakken op Joncour, maar niet op de mysterieuze onbekende, daar, in Japan. Noch op het meer.

Bekijk op bol.com

 

Herinneringen in aluminiumfolie – Jamal Ouariachi

In tien korte en lange verhalen breekt Jamal Ouariachi telkens nieuwe werelden open. Duistere onderwerelden blijken dat vaak te zijn, maar altijd beschreven in een taal die licht en sierlijk is.

Bekijk op bol.com

Laat een reactie achter