DWDD Boek van de Maand februari 2016

Wat later als normaal maar er is weer een boek van de maand.

Het DWDD boekenpanel heeft de volgende vier boeken genomineerd voor DWDD Boek van de Maand februari 2016:

  • Het ABC van Annie MG – Joke Linders
  • De gelukkigen – Kristine Bilkau
  • Bot – Charles den Tex
  • Schuld – Walter van den Berg

DWDD Boek van de Maand Februari 2016

Winnaar is het boek “Schuld” van schrijver Walter van den Berg.

De pientere Kevin maakt gejatte laptops schoon en verkoopbaar. Vieze filmpjes die hij hierbij vindt zet hij online en de vreemdgangers belt hij op. Om ze te laten zien dat het hun schuld is. Om maar met iemand te kunnen praten. Maar dan komt zijn vader, ex-charmezanger ‘Zingende Ron’, uit de bak. Sommige schulden worden nooit afgelost.

Koop bij bol.com

Overige nominaties.

Het ABC van Annie MG – Joke Linders

Langs de letters van het alfabet – van de A van Abeltje tot de Z van Ziezo – wordt de lezer ingewijd in leven en werk van deze tegendraadse taalkoningin. Haar taalgebruik, de beestenboel, de helden en heldinnen uit haar werk, de bibliothecaresse, Het Parool, de plaatsen waar zij woonde en haar recalcitrantie – het wordt allemaal op speelse, vrolijk stemmende en soms onthullende wijze in dit ABC uit de doeken gedaan.

Het ABC van Annie M.G. is een kleurrijk boek dat tot ieders verbeelding spreekt.

Koop bij bol.com

De gelukkigen – Kristine Bilkau

Met empathie én nietsontziende precisie tekent Kristine Bilkau het beeld van een generatie die vreest uit het paradijs verdreven te worden, omdat een vaste baan en een veilig bestaan voor velen onbereikbaar geworden zijn; ineens moeten ze vechten om overeind te blijven, in hun werk, in de maatschappij en in de liefde.

Koop bij bol.com

Bot – Charles den Tex

Om het maximale uit zijn klanten te halen, heeft Willem Hartma een informatiesysteem nodig dat verder gaat dan alle andere systemen. Verder ook dan de regels van het fatsoen. Geen bedrijf dat zoiets legaal voor hem mag bouwen, maar een eenling kan het wel: Bas, een hyperintelligente nerd die geen vragen stelt en de wereld heel anders ziet dan anderen. Totdat Willem opeens dood is, en niemand het systeem kan ontsluiten. Bas wel. Bas heeft de sleutel. Hij kan beslissen wie er gebruik van kan maken. Maar wil hij dat wel?

Koop bij bol.com

Laat een reactie achter