DWDD Boek van de Maand februari 2015

Het DWDD boekenpanel heeft de volgende vier boeken geselecteerd als DWDD Boek van de Maand februari 2015:

  • IJstweeling – S.K. Tremayne
  • De vegetariër – Han Kang
  • Het boek zonder tekeningen – B.J. Novak
  • Stadium IV – Sander Kollaard

DWDD Boek van de Maand februari 2015

Het panel heeft in al haar wijsheid het boek Stadium IV van de schrijver Sander Kollaard verkozen als DWDD Boek van de Maand februari 2015.

Met de woorden “Er is geen stadium V” vat Sarie Vervoort haar kankerdiagnose (niet-kleincellig longcarcinoom, stadium IV) samen.

Ze gaat sterven.

In plaats van een behandeling kiest ze ervoor om een reis te maken. Een reis naar het Zweedse Öland waar zij en haar man Barend elkaar ooit ontmoetten. Het wordt een wonderbaarlijke reis.

In het idyllische zomerlandschap waar ze verliefd werden, moeten ze nu afscheid nemen. Stadium IV is een verhaal over twee mensen die hun liefde in onmogelijke omstandigheden staande proberen te houden.

Bekijk op bol.com

 

Overige genomineerde boeken – DWDD Boek van de Maand februari 2015

Hieronder informatie over de overige genomineerde boeken voor DWDD Boek van de Maand maart 2015.

IJstweeling – S.K. Tremayne

Een spannende psychologische thriller.

Een jaar nadat een van hun identieke tweelingdochters, Lydia, door een ongeluk overlijdt, verhuizen Angus en Sarah Moorcroft naar een klein Schots eiland dat Angus van zijn oma heeft geërfd, in de hoop hun verwoeste leven weer op te pakken.
Maar wanneer hun andere dochter, Kirstie, meent dat ze haar identiteit hebben verwisseld – dat zij Lydia is – stort hun wereld opnieuw in.
Als de winter oprukt, en Angus voor zijn werk op het vasteland moet verblijven, lijkt het verleden Sarah in te halen en wordt Kirstie (of is het Lydia?) steeds onrustiger. Wat is er nou echt gebeurd op de fatale dag dat een van haar dochters overleed?

S.K. Tremayne is het pseudoniem van een internationale bestsellerauteur, die woont en werkt in Londen. De vertaalrechten van IJstweeling zijn verkocht aan achttien landen.

Bekijk op bol.com

 

De vegetariër – Han Kang

Yeong-Hye lijdt aan terugkerende nachtmerries waardoor ze van de een op de andere dag besluit te stoppen met het eten van vlees. Het wrede vlees eten staat voor haar voor de wreedheid in de wereld van nu.

Nadat haar echtgenoot haar verlaat wil ze niet liever dan zelf ontsnappen aan haar vleselijke bestaan door een boom te worden de puurste levensvorm op aarde.

Met een fabelachtige fantasie die ontsproten is uit de plantenwereld worden in De vegetariër de thema s menselijk geweld en mogelijke onschuld op bijzonder literaire wijze gecombineerd.

Bekijk op bol.com

 

Het boek zonder tekeningen – B.J. Novak

Uniek, eigenzinnig en hilarisch, het eerste prentenboek zonder prenten.

Voorleesboek dat jonge kinderen op een bijzondere en grappige wijze kennis laat maken met de wereld van het leesboek.

Het boek tovert maakt iedere volwassene grappig. Dit kinderboek is een onbetwist succes, zeker als je de luisterende kinderen ziet gieren van het lachen.

Bekijk op bol.com

 

De uitzending van het Boek van de Maand februari gemist ? Bekijk deze hier terug.

Laat een reactie achter