DWDD Boek van de Maand februari 2013

De volgende boeken zijn geselecteerd voor de titel boek van de maand februari 2013.

  • Schroder – Amity Gaige
  • Het menselijk lichaam – Paolo Giordano
  • 1913 – Florian Illies
  • Bewegend doel – Micha Hamel

DWDD Boek van de Maand februari 2013

Het boek “Schroder” van schrijver Amity Gaige is gekozen als DWDD Boek van de Maand februari 2013.

Dit Amerikaans familiedrama over een geestelijk labiele man die zijn eigen dochtertje ontvoert is tegelijk een oer-Amerikaanse road novel met bizarre ontmoetingen en de dynamiek van het reizen door onbekend gebied.

Het kernthema van de roman is identiteitsfraude en verlatingsangst. De met zijn vader uit Oost-Duitsland naar de VS gevluchte Erik Schroder kiest tijdens zijn schooltijd voor een andere identiteit.

Bekijk op bol.com

 

Overige Nominaties

Hieronder de overige genomineerde boeken van de maand februari:

Het menselijk lichaam – Paolo Giordano

De Italiaanse auteur (1982) werd wereldberoemd met zijn bestseller ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’. In deze roman beschrijft hij de wederwaardigheden van een regiment Italiaanse elitesoldaten in Afghanistan.

Met de legerarts als hoofdpersonage en daarnaast een aantal zorgvuldig uitgewerkte andere karakters volgen we de verveling, de onderlinge spanning, de ontberingen, de harde intimiteit en het wezen van de oorlog: vechten en sneuvelen.

Bekijk op bol.com

 

1913 – Florian Illies

Een reis terug in de tijd, naar het jaar 1913 (‘Het laatste gouden jaar van de twintigste eeuw’). Aan de hand van vele grootheden uit de Europese kunst en cultuur en gebeurtenissen, gedachten, citaten, brieven en anekdotes ontwerpt de Duitse schrijver, journalist en kunsthistoricus (1971) een vooral kunsthistorisch panorama van 1913.

Hij doet dit door veel historisch overgeleverd materiaal, zoals brieven en dagboeken van vele relevante kunstenaars en denkers, te ordenen in maandelijkse hoofdstukken.

Bekijk op bol.com

 

Bewegend doel – Micha Hamel

In Bewegend doel wisselt de dichter onophoudelijk van rol. Hij is kunstenaar en burgerman, en laat zich in deze hoedanigheden schoonmaker of psychonaut noemen. Hij zoekt in zijn huis naar het goud en vindt zichzelf terug als blinde stumper die met bloedend tandvlees langs de deuren gaat om zijn liederen te slijten.

Maar ook is hij popster en acteur, en onderzoekt hij hoe deze personages hem vervormen. Zoals gewoonlijk in het werk van Hamel wordt er een waaier aan onderwerpen gethematiseerd.

Bekijk op bol.com

Laat een reactie achter