DWDD Boek van de Maand april 2015

Het DWDD boekenpanel heeft de volgende vier boeken genomineerd voor DWDD Boek van de Maand april 2015:

  • In het licht van wat wij weten – Zia Haider Rahman
  • Het gat – Oyvind Torseter
  • Liefde tussen 5 en 7 – Wanda Reisel
  • De onderwaterzwemmer – P.F. Thomése

DWDD Boek van de Maand april 2015

Het boek De onderwaterzwemmer van de schrijver P.F. Thomése is gekozen als DWDD Boek van de maand april 2015. Een aangrijpend, spannend en humoristisch boek.

De onderwaterzwemmer van P.F. Thomése is een aangrijpende en spannende roman over gemis, verlies en schuld. Bij een nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied, in het laatste oorlogsjaar, raakt de veertienjarige Tin van Heel zijn vader kwijt. Als dertig jaar later, tijdens een Afrikaanse reis met zijn vrouw, het noodlot opnieuw dreigt, voelt hij dat de tijd gekomen is om alles recht te zetten.

Bekijk op bol.com

 

Overige genomineerde boeken – DWDD Boek van de Maand april 2015

Hieronder informatie over de overige genomineerde boeken voor DWDD Boek van de Maand april 2015.

In het licht van wat wij weten – Zia Haider Rahman

Een uit Zuidoost-Azië afkomstige wiskundige en jurist belt na jaren bij zijn vroegere vriend (wiskundige en investeringsbankier) in Londen aan.

Hij blijft een tijd logeren en ze voeren lange gesprekken over hun leven sinds hun studententijd. De schrijver stelt allerlei thema’s aan de orde (zoals vriendschap, liefde, afkomst, oorlog, geloof), laat zijn hoofdpersonages uitweiden over van alles en nog wat (wiskunde, politiek, financiële crisis, het bankwezen etc.) en vult zijn verhaal aan met talloze citaten (motto’s) en vele voetnoten.

Bekijk op bol.com

Het gat – Oyvind Torseter

Het eerste wat opvalt is het gat in het midden van het boek dat door het hele boek gaat. En dat gat is eigenlijk de “hoofdpersoon” van het boek “Het Gat“.

Het gat is het verhaal van een charmante hoofdpersoon die op een ochtend wakker wordt en een gat in zijn appartement aantreft. De hoofdpersoon gaat op zoek naar de herkomst ervan, maar blijkbaar is niet voor alles een verklaring te vinden.

Het is een boek met zeer weinig tekst, maar zeer mooi geïllustreerd.

Bekijk op bol.com

Liefde tussen 5 en 7 – Wanda Reisel

Journaliste Liza Wolf komt er bij toeval dat haar man een dubbelleven leidt. Aangeslagen gaat ze naar het Aquarium bij haar in de buurt om in duisternis op dit dilemma te broeden. Wraak is een gerecht dat koud geserveerd wordt, dat weet ze, maar deugt ze zelf eigenlijk wel?

Het verrassende plot stelt de lezer voor de vraag wat nu verbeelding is en wat echt in dit verhaal.

Bekijk op bol.com

 

De uitzending van het Boek van de Maand april gemist ? Bekijk deze hier terug.

Laat een reactie achter