DWDD Boek van de Maand april 2014

Voor de maand april zijn de volgende boeken genomineerd voor het DWDD boek van de maand:

  • De officier – Robert Harris
  • De laatste Viking – Stephen Bown
  • Het geweten van Roberto Doni – Giorgio Fontana
  • Honderd uur nacht – Anna Woltz

DWDD Boek van de Maand april 2014

Het boek “De officier” van schrijver Robert Harris is gekozen  als DWDD boek van de maand april 2014.

Op een ijskoude dag in januari 1895 wordt de Joods-Franse officier Alfred Dreyfus voor het oog van een woedende menigte van zijn zwaard en rang ontdaan en veroordeeld tot levenslange opsluiting op Duivelseiland.

Een van de toeschouwers is Georges Picquart,officier van de Franse geheime dienst. De slimme en vindingrijke Picquart krijgt de opdracht om een geheim onderzoek te leiden naar de Dreyfus-affaire. Enkele maanden later ontdekt hij dat de werkelijke spion nog steeds in het Franse leger actief is en hij zet een listige operatie in werking om hem in de val te lokken.

Het resultaat van de operatie is echter vele malen schokkender dan verwacht: een spoor van corruptie en leugens leidt tot in de hoogste regionen van het Franse leger en de regering.

De memoires van Picquart lagen meer dan honderd jaar achter slot en grendel; ze vertellen het ware verhaal van een schandaal dat Frankrijk volledig op zijn kop zette.

Bekijk op bol.com

 

Overige genomineerde boeken – DWDD Boek van de Maand april 2014

Hieronder informatie over de overige genomineerde boeken voor DWDD Boek van de Maand april 2014.

 

De laatste Viking – Stephen Bown

De laatste Viking is een meesterlijke biografie en een fantastisch verhaal. Het boek is rijk geïllustreerd met fotomateriaal en kaarten.

Het leven van Amundsen markeert het einde van een heldhaftig tijdperk van verkenners, dat kort daarna getemd werd door moderne technologie, commercie en publiciteit.

In zijn leven werd hij gefêteerd als een internationale beroemdheid, achtervolgd door aanbidsters en schuldeisers. Hij verdween op Arctica tijdens een reddingsmissie naar een rivaliserende ontdekkingsreiziger.

Bekijk op bol.com

 

Het geweten van Roberto Doni – Giorgio Fontana

Een Afrikaanse immigrant wordt veroordeeld voor een schietpartij waarbij een Italiaans meisje verlamd is geraakt. Het hoger beroep in deze zaak wordt naar Roberto Doni toegeschoven, een ervaren magistraat die binnenkort hoopt te gaan genieten van een rustige oude dag ver buiten het hectische Milaan.

De zaak lijkt eenvoudig; de immigrant heeft geen alibi en het slachtoffer heeft hem herkend als één van haar belagers.

Maar een journaliste weet Doni ervan te overtuigen dat hij de zaak grondig moet onderzoeken en neemt hem mee de achterbuurten van Milaan in, een wereld die ver afstaat van zijn luxeleven en het statige Paleis van Justitie. Wat hij daar ziet, dwingt hem te kiezen tussen de makkelijke weg en zijn geweten.

Bekijk op bol.com

 

Honderd uur nacht – Anna Woltz

De veertienjarige Emilia ontdekt iets vreselijks over haar vader.

Zonder dat iemand het weet, vliegt ze in haar eentje naar New York. Maar het appartement dat ze via internet huurde, bestaat niet. En er komt een verwoestende orkaan op de stad af.

Samen met twee Amerikaanse jongens en een heldhaftig klein meisje bereidt Emilia zich voor op de storm van haar leven.

Bekijk op bol.com

 

De uitzending van het Boek van de Maand april gemist ? Bekijk deze hier terug.

Laat een reactie achter