DWDD Boek van de Maand april 2013

De volgende boeken zijn geselecteerd voor de titel boek van de maand april 2013.

  • De Wertheims – Sylvia Tennenbaum
  • Niets weerstaat de nacht – Delphine de Vigan
  • Het been in de Ijssel – Joris van Casteren
  • Het raadsel van alles wat leeft – Jan Paul Schutten & Jan Paul Schutten

DWDD Boek van de Maand april 2013

Het boek “De Wertheims” van schrijver Sylvia Tennenbaum is gekozen als DWDD Boek van de Maand april 2013.

Het boek ‘De Wertheims’ van Silvia Tennenbaum gaat over de welgestelde Joodse familie Wertheim. De familie neemt volop deel aan het bruisende culturele leven van Frankfurt begin vorige eeuw. Edu, jongste van de vijf broers, bankier en kunstverzamelaar, vormt na de dood van zijn vader de spil van de familie.

Hij ontfermt zich over zijn nichtjes, Lene en Emma. Als Hitler aan de macht komt valt de familie uiteen. Edu vertrekt naar Zwitserland, andere familieleden wijken uit naar ItaliĆ«, Parijs, Amsterdam en Amerika. Niet alle Wertheims weten echter aan de nazi’s te ontsnappen.

Bekijk op bol.com

 

Overige Nominaties

Hieronder de overige genomineerde boeken van de maand april:

Niets weerstaat de nacht – Delphine de Vigan

Met het afscheid van haar moeder, die zichzelf op 61-jarige leeftijd doodde, is voor haar dochter de noodzaak geboren het complexe, in raadselen gehulde verleden van haar moeder te ontrafelen. Ooit was haar moeder, die opgroeide in een kinderrijk en ogenschijnlijk gelukkig gezin, een veelbelovend kindsterretje.

Vanaf het moment dat zich binnen dat gezin tragische maar onbespreekbare gebeurtenissen aandienen, ontwikkelt zij zich tot een breekbare, introverte, ontroostbare vrouw. Met een schrijnend gevoel van onmacht moet de dochter aanzien hoe de neergang zich voltrekt aan haar moeder, die lijdt aan een ernstige psychische stoornis.

Bekijk op bol.com

 

Het been in de Ijssel – Joris van Casteren

Joris van Casteren is de nieuwsgierigste schrijver van Nederland. Hij bijt zich vast in ogenschijnlijk terloopse gebeurtenissen die achteraf bepalend blijken te zijn voor de tijd waarin we leven.

In Het been in de IJssel beschrijft Van Casteren een van de wonderlijkste voorvallen van de laatste jaren. In de zomer van 2005 vindt een visser een menselijk onderbeen in de IJssel. Het is onduidelijk wie de eigenaar is van het been. De media pikken het op, artikeltjes verschijnen, de zaak lijkt gesloten. Maar Van Casteren kan het been niet vergeten. Van wie zou het zijn geweest, en zou de eigenaar nog leven ?

Bekijk op bol.com

 

Het raadsel van alles wat leeft – Jan Paul Schutten & Jan Paul Schutten

‘Het raadsel van alles wat leeft’, winnaar van zowel de Gouden Griffel als het Gouden Penseel 2014, is een prachtig kinderboek over de evolutie. Succesauteur Jan Paul Schutten levert met dit boek zijn magnum opus af, en de bejubelde illustraties zijn van Floor Rieder.

In ‘Het raadsel van alles wat leeft’ deelt Jan Paul Schutten zijn kennis over het wonder van het leven en de evolutie. Wat is ‘leven’ precies, hoe is het ontstaan, hoe planten levende dingen zich voort en waarom gaat alles wat leeft ooit dood? Wat heeft Jos Grootjes uit Driel gemeen met een haai? Of met de bacteriĆ«n in zijn sokken? Dat zijn slechts enkele van de grote vragen waar Jan Paul Schutten een helder antwoord op geeft.

Bekijk op bol.com

Laat een reactie achter