De volgende boeken zijn geselecteerd voor de titel boek van de maand april 2017:
- Het geheime leven van kleuren – Kassia St Clair
- Fuzzie – Hanna Bervoets
- Moskouse nachten – Nigel Cliff
- Het einde van de eenzaamheid – Benedict Wells
DWDD Boek van de Maand april 2017
Het boek “Het einde van de eenzaamheid” van schrijver Benedict Wells is gekozen als Boek van de Maand april.
Het einde van de eenzaamheid is een ontroerende, prachtige roman over het verwerken van verlies en eenzaamheid, en over de vraag wat onveranderlijk is in de mens. En bovenal een grootse liefdesgeschiedenis.
Overig geselecteerde geselecteerde boeken :
Het geheime leven van kleuren – Kassia St Clair
In Het geheime leven van kleuren heeft Kassia St Clair haar levenslange obsessie met kleuren gegoten in een uniek boek, waarin ze betoverende verhalen vertelt over de 75 bekendste tinten en kleurschakeringen. Waarom wordt de maagd Maria in de Renaissance bijna altijd in het blauw afgebeeld?
Waarom zijn worteltjes oranje? En waarom zie je groen van jaloezie? Het geheime leven van kleuren gaat over mode en politiek, kunst en oorlog, over het geel van Van Goghs zonnebloemen, over Picasso’s blauwe periode, over het rood in de grottekeningen van Lascaux en over de fluorescerende kleuren van punk.
Fuzzie – Hanna Bervoets
Op een ochtend in april ontvangt Maisie een pakketje. Een kartonnen doosje met daarin een klein, wit, pluizig bolletje. Maisie houdt het bolletje even tegen haar wang. ‘Hé jij, ben je daar eindelijk?’ zegt het dan. Ook op andere plekken in de stad lopen mensen met een bolletje rond.
Een blauw bolletje voor Maisies ex Florence, gegijzeld door haar eigen liefdesverdriet. Een paars bolletje voor de gepensioneerde Diek, die zijn avonden vult met internetdates. Een roze bolletje voor de werkloze Stephan, die geen voldoening meer put uit zijn relatie, niet weet wat hij met het leven aan moet.
Allemaal laten ze zich door het bolletje leiden, ze luisteren naar wat het zegt, doen wat het vraagt. Ze houden van het bolletje want het bolletje kent hen, ja, het bolletje begrijpt hen – misschien wel als enige. Of lijkt dat maar zo? En waar komt het bolletje eigenlijk vandaan?
Moskouse nachten – Nigel Cliff
Aangrijpend en waargebeurd verhaal over een opmerkelijk, jonge Texaanse pianist ten tijde van de Koude Oorlog. Met zijn liefde voor de Russische klassieke muziek, stal Van Cliburn de harten van zowel de Amerikanen als de Russen, en zorgde hij voor een onverwachte verlaging van de spanningen tussen de supermachten, terwijl ze op het randje van een nucleaire oorlog stonden.